Łódzki Klub Winiarzy
http://klubwiniarzy.pl/forum/

Wermut
http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=697
Strona 1 z 1

Autor:  krzych12 [ 9 lis 2016, o 23:35 ]
Tytuł:  Wermut

Witam wszystkich . Jestem tutaj nowy więc się najpierw przedstawię. Mam na imię Krzysiek,od niedawna zainteresowałem się winiarstwem.

Moje pytanie dotyczy jak w temacie wermutu. Czy piołun dodaje się do nastawu na samym początku ? Pytam bo czytałem gdzieś w necie że dodają go po pierwszym ściągnięciem wina znad osadu.I drugie pytanie. Czy do wermutu można dodać anyżu? Znaczy wiem że można tylko czy ktoś z Was dodawał anyż do wermutu i jakie były tego efekty?

Autor:  Damian [ 10 lis 2016, o 21:37 ]
Tytuł:  Re: Wermut

Witaj Krzysztofie!! Bardzo się cieszymy z nowego uczestnika Forum, bywaj tu często i pisz dużo.

Co do Vermutu to z mojego doświadczenia wynika że wszystkie zioła należy dodawać do gotowego wina, ja stosowałem zawsze gotowe mieszanki ziół.

Autor:  general aidid [ 11 lis 2016, o 00:46 ]
Tytuł:  Re: Wermut

Ja pamiętam jedynie, że nadmiar piołunu wywoływał halucynacje i inne mało pożądane zjawisko-przeżycia wśród uczestników degustacji...

Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/