Łódzki Klub Winiarzy http://klubwiniarzy.pl/forum/ |
|
Wermut http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=697 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | krzych12 [ 9 lis 2016, o 23:35 ] |
Tytuł: | Wermut |
Witam wszystkich . Jestem tutaj nowy więc się najpierw przedstawię. Mam na imię Krzysiek,od niedawna zainteresowałem się winiarstwem. Moje pytanie dotyczy jak w temacie wermutu. Czy piołun dodaje się do nastawu na samym początku ? Pytam bo czytałem gdzieś w necie że dodają go po pierwszym ściągnięciem wina znad osadu.I drugie pytanie. Czy do wermutu można dodać anyżu? Znaczy wiem że można tylko czy ktoś z Was dodawał anyż do wermutu i jakie były tego efekty? |
Autor: | Damian [ 10 lis 2016, o 21:37 ] |
Tytuł: | Re: Wermut |
Witaj Krzysztofie!! Bardzo się cieszymy z nowego uczestnika Forum, bywaj tu często i pisz dużo. Co do Vermutu to z mojego doświadczenia wynika że wszystkie zioła należy dodawać do gotowego wina, ja stosowałem zawsze gotowe mieszanki ziół. |
Autor: | general aidid [ 11 lis 2016, o 00:46 ] |
Tytuł: | Re: Wermut |
Ja pamiętam jedynie, że nadmiar piołunu wywoływał halucynacje i inne mało pożądane zjawisko-przeżycia wśród uczestników degustacji... |
Strona 1 z 1 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |