Łódzki Klub Winiarzy
http://klubwiniarzy.pl/forum/

Drożdże 24H
http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=43&t=190
Strona 1 z 1

Autor:  Morfii [ 27 wrz 2010, o 15:15 ]
Tytuł:  Drożdże 24H

Witam
Czy miał już ktoś z was do czynienia z drożdżami 24H ? :D
Jakie efekty ? jakie proporcje stosowaliście ?

Autor:  Morfii [ 27 wrz 2010, o 21:29 ]
Tytuł:  Re: Drożdże 24H

Dodaję foto poglądowe... Drożdże Coobra 24 H i zwykłe suche drożdże na 30L....

Obrazek

Autor:  Kyzmol [ 28 wrz 2010, o 21:25 ]
Tytuł:  Re: Drożdże 24H

Ja mam doświadczenie z drożdżami turbo 48. Zarówno turbo 24 jak i 48 są idealne do cukrówki, może trochę przy drogie.Ja dwie paczki daję na 30 kg cukru i 100l wody. Wcześnie robię matkę drożdżową przez ok. 2 godz. Czas fermentacji mim. 7 dni. Przez pierwsze dwa dni intensywnie mieszam.

Autor:  Morfii [ 29 wrz 2010, o 08:34 ]
Tytuł:  Re: Drożdże 24H

właśnie dużo osób wypowiada się o tym że te drożdże śmiało można porcjować czy jak kto woli... zwiększyć dawkę cukru...
Myślałem o takich proporcjach 45L wody i 18kg cukru na tą 1 paczkę drożdży...
Co o tym sądzicie ?

Autor:  mercedes i Filipek [ 25 lut 2011, o 11:12 ]
Tytuł:  Re: Drożdże 24H

wg tego co napisał Kyzmol, dawka na il. wody i cukru będzie ok.

na tej stronie http://www.winohobby.biz/index.php?cat_id=3 można znaleźć całą gamę drożdży gorzelniczych, może informacje trochę ogólne, ale co nieco można się dowiedzieć

Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/