Łódzki Klub Winiarzy http://klubwiniarzy.pl/forum/ |
|
Zacier http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=43&t=76 |
Strona 3 z 3 |
Autor: | Marek [ 12 sty 2012, o 13:02 ] |
Tytuł: | Re: Zacier |
Waldek napisał(a): ... Reszta to nastawy: cukrowe (1410), owocowe (śliwowica, winiak, koniak, brandy), winiarskie. Termin ,,zacier owocowy " jest powszechnie używany w literaturze przedmiotu ( vide: Cieślak, Lasik ,,Technologia wódek", np. str. 191 ) mimo, że faktycznie niezbyt ściśle odpowiada istocie rzeczy |
Strona 3 z 3 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |