Ostatnia wizyta: Teraz jest 29 mar 2024, o 12:03


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 8 wrz 2010, o 21:03 
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 paź 2009, o 13:48
Posty: 148
Lokalizacja: Koluszki
Ok dzięki za wytłumaczenie.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 9 wrz 2010, o 09:16 
Nałogowy bywalec
Nałogowy bywalec

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 08:22
Posty: 503
Kyzmol napisał(a):
Potrzebny skarbnik od już. Pozdrawiam.


Skoro tak i skoro nie ma chętnych, to mogę ja skarbnikować, byleby kurs się odbył. Proszę o określenie się i to nie na 99%, tylko na 105%, plus ile, czego. Dane do wpłat podam na pw.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 9 wrz 2010, o 14:52 
Nałogowy bywalec
Nałogowy bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 16:59
Posty: 894
Kyzmol napisał(a):
Marcin nie odpowiadałem Ci specjalnie abyś dokładnie przeczytał mój pierwszy post. Tam jest najdokładniej jak tylko mogę na dziś podać koszty czyli do każdego kilograma zakupionego mięsa narzut wynosi od 60 do 80 %. Na wędzonki będzie to ok. 60 % na kiełbasy ok. 80%.Zaliczka będzie wynosić 25 zł za kilogram zamówionych wędlin i wędzonek. Dokładniej nie potrafię wytłumaczyć. Potrzebny skarbnik od już. Pozdrawiam.


Witajcie ;)
Jestem po rozmowie tel. z Kazikiem i pewne sprawy wydają mi się teraz jaśniejsze.
Kazik będzie robił szynki, polędwice sopockie, balerony, boczki oraz kiełbasy – lisiecką,krakowską lub szynkową oraz cienką (28-30 mm.) chudą ,,Dziadka”
Można zamówić pewną ilość w/w i uczestniczyć w ,,warsztatach”
Skarbnikowi mamy wpłacić zaliczkę w wys. 25 zł za każdy kilogram zamówionego wyrobu bez różnicowania czy to szynka,boczek czy kiełbasa.
Rozliczenie i policzenie dokładniejsze ma nastąpić na miejscu i ze skarbnikiem.

Podam przykładowy ( uzgodniony z Kazikiem) sposób liczenia np. szynki.
Cena zakupu 15 zł w firmie ,,Zbyszko".Z 1 kg mięsa uzyskujemy 0.8 gotowej szynki.
Gotowa ,parzona szynka miałaby kosztować ok.26 zł

Ja bym reflektował na:
1.szynkę -3 kg ze skórą i tłuszczykiem ;)
2.kiełbasę lisiecką 2kg
3.kiełbasę ,,Dziadka „ - 2 kg.
pozdrawiam


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 9 wrz 2010, o 15:55 
Nałogowy bywalec
Nałogowy bywalec

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 08:22
Posty: 503
Proszę sie deklarować, do 15.09 zostało 6 dni.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 9 wrz 2010, o 21:05 
Dopiero zaczyna
Dopiero zaczyna

Dołączył(a): 19 mar 2010, o 19:51
Posty: 34
Przebieg warsztatów, które odbędą się bez względu na ilość uczestników. Adres Aleksandrów Łódzki ul.Zimna 11. tel. 603 86 86 46.
1. 18 września (sobota) do południa zakup mięsa na wędzonki i peklowanie,
2. 28 września środa po południu zakup mięsa na kiełbasy i peklowanie,
3. 01 października godz. 16 do 22 wiązanie wędzonek i produkcja kiełbas. Można przyjechać wcześniej .
4. 02 października godz. 7 lub 8 rozpoczęcie wędzenia . Planowane zakończenie ok. 16 -18 godz.
Kto kiedy może być niech się deklaruje.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 9 wrz 2010, o 21:15 
Początki nałogu
Początki nałogu

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 00:29
Posty: 370
Lokalizacja: Koluszki, Łódź
Sprawy z początku skomplikowane teraz są jaśniuteńkie... Muszę popatrzeć jak stoję z czasem...


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 9 wrz 2010, o 22:19 
Nałogowy bywalec
Nałogowy bywalec

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 08:22
Posty: 503
Zapisuję się na 18.09, 01 i 02.10. Pilny uczen ze mnie, co? :lol:
Aha, szynki ze 4-5kg, jakaś polędwica, lisieckiej powiedzmy 3kg, jeśli szynkowa a la Koło albo wręcz kolska to też kilka tysięcy gram. Przez łykent pomyślę (wszakem skarbnik, nie?)


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 10 wrz 2010, o 12:40 
Nałogowy bywalec
Nałogowy bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 16:59
Posty: 894
general aidid napisał(a):
Zapisuję się na 18.09, 01 i 02.10. (wszakem skarbnik, nie?)

Witajcie ;)
Ja jak Generał ;)
w razie co będzie można zwiększyć ilość zamówienia?
pozdrawiam


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 10 wrz 2010, o 14:03 
Dopiero zaczyna
Dopiero zaczyna

Dołączył(a): 19 mar 2010, o 19:51
Posty: 34
Rozmawiałem dziś z właścicielem sklepu na Rynku Bałuckim.
Zamówienie musimy złożyć we wtorek 14 września, wówczas będziemy mieli świeże , wychłodzone mięso w sobotę 18 września.Kończymy przyjmowanie zamówień do 13 września godz. 21.00.
Sposób składania zamówienia.
1.Szynka ze skórą i tłuszczem - ilość sztuk i waga ( 2 do 4 kg),
2.Szynka-ilość sztuk i waga od 1 do 1,5 kg,
3. Boczek - ilość sztuk , waga ok. 1kg.
4.Kiełbasa szynkowa - ilość kg
5.Kiełbasa lisiecka - ilość kg,
5. Kiełbasa chuda cienka ( Dziadka)- ilość kg.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
PostNapisane: 12 wrz 2010, o 17:29 
Początki nałogu
Początki nałogu

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 00:29
Posty: 370
Lokalizacja: Koluszki, Łódź
Ja poproszę:
- Szynkę sztuk 1 (ok. 1 kg, ale jak będzie nieco większa to też ok)
- Boczek sztuk 1
- Kiełbasa chuda cienka (Dziadka) 1 kg


Góra
Offline Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.042s | 14 Queries | GZIP : Off ]