Łódzki Klub Winiarzy
http://klubwiniarzy.pl/forum/

Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika
http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=46&t=179
Strona 2 z 4

Autor:  Marcin [ 8 wrz 2010, o 21:03 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

Ok dzięki za wytłumaczenie.

Autor:  general aidid [ 9 wrz 2010, o 09:16 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

Kyzmol napisał(a):
Potrzebny skarbnik od już. Pozdrawiam.


Skoro tak i skoro nie ma chętnych, to mogę ja skarbnikować, byleby kurs się odbył. Proszę o określenie się i to nie na 99%, tylko na 105%, plus ile, czego. Dane do wpłat podam na pw.

Autor:  Geronimo [ 9 wrz 2010, o 14:52 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

Kyzmol napisał(a):
Marcin nie odpowiadałem Ci specjalnie abyś dokładnie przeczytał mój pierwszy post. Tam jest najdokładniej jak tylko mogę na dziś podać koszty czyli do każdego kilograma zakupionego mięsa narzut wynosi od 60 do 80 %. Na wędzonki będzie to ok. 60 % na kiełbasy ok. 80%.Zaliczka będzie wynosić 25 zł za kilogram zamówionych wędlin i wędzonek. Dokładniej nie potrafię wytłumaczyć. Potrzebny skarbnik od już. Pozdrawiam.


Witajcie ;)
Jestem po rozmowie tel. z Kazikiem i pewne sprawy wydają mi się teraz jaśniejsze.
Kazik będzie robił szynki, polędwice sopockie, balerony, boczki oraz kiełbasy – lisiecką,krakowską lub szynkową oraz cienką (28-30 mm.) chudą ,,Dziadka”
Można zamówić pewną ilość w/w i uczestniczyć w ,,warsztatach”
Skarbnikowi mamy wpłacić zaliczkę w wys. 25 zł za każdy kilogram zamówionego wyrobu bez różnicowania czy to szynka,boczek czy kiełbasa.
Rozliczenie i policzenie dokładniejsze ma nastąpić na miejscu i ze skarbnikiem.

Podam przykładowy ( uzgodniony z Kazikiem) sposób liczenia np. szynki.
Cena zakupu 15 zł w firmie ,,Zbyszko".Z 1 kg mięsa uzyskujemy 0.8 gotowej szynki.
Gotowa ,parzona szynka miałaby kosztować ok.26 zł

Ja bym reflektował na:
1.szynkę -3 kg ze skórą i tłuszczykiem ;)
2.kiełbasę lisiecką 2kg
3.kiełbasę ,,Dziadka „ - 2 kg.
pozdrawiam

Autor:  general aidid [ 9 wrz 2010, o 15:55 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

Proszę sie deklarować, do 15.09 zostało 6 dni.

Autor:  Kyzmol [ 9 wrz 2010, o 21:05 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

Przebieg warsztatów, które odbędą się bez względu na ilość uczestników. Adres Aleksandrów Łódzki ul.Zimna 11. tel. 603 86 86 46.
1. 18 września (sobota) do południa zakup mięsa na wędzonki i peklowanie,
2. 28 września środa po południu zakup mięsa na kiełbasy i peklowanie,
3. 01 października godz. 16 do 22 wiązanie wędzonek i produkcja kiełbas. Można przyjechać wcześniej .
4. 02 października godz. 7 lub 8 rozpoczęcie wędzenia . Planowane zakończenie ok. 16 -18 godz.
Kto kiedy może być niech się deklaruje.

Autor:  Łukasz [ 9 wrz 2010, o 21:15 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

Sprawy z początku skomplikowane teraz są jaśniuteńkie... Muszę popatrzeć jak stoję z czasem...

Autor:  general aidid [ 9 wrz 2010, o 22:19 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

Zapisuję się na 18.09, 01 i 02.10. Pilny uczen ze mnie, co? :lol:
Aha, szynki ze 4-5kg, jakaś polędwica, lisieckiej powiedzmy 3kg, jeśli szynkowa a la Koło albo wręcz kolska to też kilka tysięcy gram. Przez łykent pomyślę (wszakem skarbnik, nie?)

Autor:  Geronimo [ 10 wrz 2010, o 12:40 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

general aidid napisał(a):
Zapisuję się na 18.09, 01 i 02.10. (wszakem skarbnik, nie?)

Witajcie ;)
Ja jak Generał ;)
w razie co będzie można zwiększyć ilość zamówienia?
pozdrawiam

Autor:  Kyzmol [ 10 wrz 2010, o 14:03 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

Rozmawiałem dziś z właścicielem sklepu na Rynku Bałuckim.
Zamówienie musimy złożyć we wtorek 14 września, wówczas będziemy mieli świeże , wychłodzone mięso w sobotę 18 września.Kończymy przyjmowanie zamówień do 13 września godz. 21.00.
Sposób składania zamówienia.
1.Szynka ze skórą i tłuszczem - ilość sztuk i waga ( 2 do 4 kg),
2.Szynka-ilość sztuk i waga od 1 do 1,5 kg,
3. Boczek - ilość sztuk , waga ok. 1kg.
4.Kiełbasa szynkowa - ilość kg
5.Kiełbasa lisiecka - ilość kg,
5. Kiełbasa chuda cienka ( Dziadka)- ilość kg.

Autor:  Łukasz [ 12 wrz 2010, o 17:29 ]
Tytuł:  Re: Warsztaty jesienne 1-3 pażdzernika

Ja poproszę:
- Szynkę sztuk 1 (ok. 1 kg, ale jak będzie nieco większa to też ok)
- Boczek sztuk 1
- Kiełbasa chuda cienka (Dziadka) 1 kg

Strona 2 z 4 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/