Łódzki Klub Winiarzy http://klubwiniarzy.pl/forum/ |
|
XX - jubileuszowy Zlot Łódzki http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=50&t=116 |
Strona 11 z 12 |
Autor: | mercedes i Filipek [ 15 mar 2010, o 12:25 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
Pierwszy wpis wow Witam Wszystkich! Kolejny (w)zlot wspaniały . To fanatastyczne, że Nasze grono powiększa sie o nowe persony, które wnosza nowy powiew tematyczny, inne spojrzenie, odmienne poglądy. Super. Oby tak dalej! Pomysł z rozszeżeniem degustowanych wyrobów bardzo mi się podoba, "szynka" (Voy - przepraszam za moje niesforne wyrażanie myśli ) tj. polędwiczka była wspaniała, podobnie jak te dwie super babki, ach babki zawsze są fajne .... Choć późno przybyliśmy i na dość krótko, to i tak jak zwykle bardzo miło było się z Wami spotkać. Ale Wy wiecie czemu cierpimy ostatnio z Pawłem na brak czasu i mam nadzieję, że zostanie nam to wybaczone. |
Autor: | Mysza z Łodzi [ 16 mar 2010, o 13:38 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
Geronimo napisał(a): Świetna w/g mnie była polędwica Generalicji i bardzo dobra polędwica Kyzimola. Panowie! Podajcie jeszcze raz przepisy na te Wasze cuda. Tylko tak prosto, żeby chciało się zrobić. Dzięki. Mysza |
Autor: | tony halik [ 16 mar 2010, o 19:35 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
Mysza Ty wyskakuj z przepisu na babkę, bo nie zniosę tego zrzędzenia mojej baby Tylko: byś ją poprosił, byś ją poprosił. Musicie kiedyś usiąść koło siebie na zlocie. Ja oczywiście zmieszczę się między Wami Ps. Ops przepis już jest |
Autor: | general aidid [ 17 mar 2010, o 21:04 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
Mysza z Łodzi napisał(a): Geronimo napisał(a): Świetna w/g mnie była polędwica Generalicji i bardzo dobra polędwica Kyzimola. Panowie! ........... Mysza Pragnę zauważyć, że przepis na suszony (kilkumiesięczny) schab jest w dziale kulinaria, ze stosownymi adnotacjami o soli. Drugi schabik, o krótszym czasie przygotowania, zrobiłem wg przepisu kolegi z konfraterni.org, a brzmi on tak: Składniki: Ok. 1,5kg schabu wieprzowego 3 główki POLSKIEGO czosnku 3 łyżki stołowe soli 1 paczka pieprzu Czosnek obieramy, siekamy i przecieramy z solą i pieprzem. Następnie schab nacieramy całym przygotowanym farszem. Zawijamy w bawełniane płótno (ja użyłem do tego starego prześcieradła) i obwiązujemy starannie sznurkiem. Całość wieszamy na 4 doby nad kuchenką. Pamiętać należy o pozyskaniu schabu BEZ tłuszczu i o małym oku. |
Autor: | Łukasz [ 17 mar 2010, o 21:32 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
general aidid napisał(a): Pamiętać należy o pozyskaniu schabu BEZ tłuszczu i o małym oku. Co znaczy o małym oku? I dlaczego akurat nad kuchenką? |
Autor: | Geronimo [ 18 mar 2010, o 00:39 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
tony halik napisał(a): bo nie zniosę tego zrzędzenia mojej baby Tylko: byś ją poprosił, byś ją poprosił. Tony- Kasia nie zrzędzi tylko Cię inspiruje pozdrawiam |
Autor: | general aidid [ 18 mar 2010, o 07:04 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
Łukasz napisał(a): Co znaczy o małym oku? I dlaczego akurat nad kuchenką? O małym przekroju. A nad kuchenką - bo ktoś tak wymyślił, a u mnie się sprawdziło. |
Autor: | Łukasz [ 18 mar 2010, o 17:31 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
Z małym okiem, to po prostu musiałem się upewnić, a co do kuchenki to rozumiem |
Autor: | Marek [ 19 mar 2010, o 14:58 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
Przyszła pora na zdjęcia ze zlotu |
Autor: | kolman [ 19 mar 2010, o 19:28 ] |
Tytuł: | Re: XX - jubileuszowy Zlot Łódzki |
No nareszcie! Miło sobie odświeżyć pamięć;) |
Strona 11 z 12 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |