Witaj, dzieki za uwagi, naprawde dla mnie bardzo cenne
to według Ciebie lepiej by bylo, winogrono obszczypane po prostu zmazdzyc
i tak samo ma postac pare dni, i wtedy przetrzec przez sito
i dopiero wsypac cukier i wode i do balona, a potem za jakis czas druga porcje cukru i znowu do balona i jeszcze raz tak samo
W przyszlym roku moge tak sprobowac, ale myslalam ze ten cukeir z winogronkiem tak zadziala,
ze bardziej zrobi sie sok z tego, a to z samego winogrona tez bedzie sok?
Ogolnie to, jesli mozesz, i znajdziesz jakas wolniejsza chwilke,
to bardzo bym Cie prosila o taki przepis dla laika, bo na przyklad nie wiem co to znaczy
fermentacja w miazdze dodac pektoenzym (przepraszam ale dla laika to naprawde skomplikowane)
ale chcialabym zrobic winko wedlug prawidlowego przepisu
a te drozdze, ktore jak dodaje to sa (wklejam link) takie
http://www.leroymerlin.pl/uprawa-roslin ... 3godywMAgA