Łódzki Klub Winiarzy
http://klubwiniarzy.pl/forum/

Jeżyna Czarna
http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=59&t=731
Strona 1 z 1

Autor:  Martinez83 [ 20 wrz 2017, o 16:12 ]
Tytuł:  Jeżyna Czarna

Witam :)
Mam winko z jezyny czarnej bo ucze sie dopiero wyrobu win i dzisiaj kosztowałem wino bo fermantacja juz znikoma i 2x zlewałem znad osadu winko a cukru nie trzeba dodawac czuje, że winko jest cos ostre i lekko musujące wiec co do tego to jeszcze musi postać by było normalne a ostrośc zniknie ?

Autor:  Damian [ 20 wrz 2017, o 17:42 ]
Tytuł:  Re: Jeżyna Czarna

Tak należy poczekać, wino przechowywać w ciemnym, chłodnym pomieszczeniu w balonie napełnionym "pod korek" można również zakonserwować przy pomocy "piro" choć ja wole wino utlenione niż siarkowane.
Co ok 1-2 miesiące należy zlać znad osadu, za ok pół roku będzie dużo lepsze a za rok będzie super :D

Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/