Łódzki Klub Winiarzy
http://klubwiniarzy.pl/forum/

Hiram - lepszy kolor.
http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=78&t=370
Strona 1 z 1

Autor:  Marek [ 26 cze 2012, o 14:00 ]
Tytuł:  Hiram - lepszy kolor.

Hiram ( przepis na stronie głównej ), którego upowszechnienie zawdzięczamy voyowi ( był pionierem i nasza wdzięczność nie ma tu granic :D ), ma niestety kolor szarobury, bowiem czerwony barwnik rabarbaru nie jest zbyt trwały. Aby ten stan rzeczy zmienić dodałem trochę annatto ( bardzo czerwony barwnik pochodzenia roślinnego - można kupić w sklepach z przyprawami). Kolor wyraźnie się polepszył. Nie jest jednak czerwony, ale ciepłopomarańczowy. Cel osiągnąłem ;)

Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/