Łódzki Klub Winiarzy
http://klubwiniarzy.pl/forum/

Chutney rabarbarowy
http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=78&t=546
Strona 1 z 1

Autor:  voy [ 12 maja 2014, o 07:55 ]
Tytuł:  Chutney rabarbarowy

3 kg rabarbaru
0.25 kg cukru
4 szklanki octu
1 łyżeczka chili
2 łyżeczki imbiru
2 łyżeczki mielonej gorczycy
1 łyżka roztartego czosnku
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
6 dkg drobno posiekanych migdałów
Cukier rozpuścić w occie dodać pokrojony rabarbar, gotować na małym ogniu, aż powstanie jednolita masa. Dodać pozostałe składniki, dusić ok 20 min.
Przełożyć do słoiczków. Można pasteryzować, wtedy nadaje się do dłuższego przechowywania.
Oczywiście proporcje można zmieniać według własnych upodobań.
Podawać jako dodatek do mięs lub serów.

Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/