Łódzki Klub Winiarzy
http://klubwiniarzy.pl/forum/

Metoda ciągłej maderyzacji wina owocowego
http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=170
Strona 1 z 1

Autor:  Marek [ 3 sie 2010, o 13:22 ]
Tytuł:  Metoda ciągłej maderyzacji wina owocowego

Ciekawy artykuł na temat jak w tytule:
http://www.statsoft.pl/czytelnia/badani ... yzacji.pdf
Warto przeczytać, nie zrażając się rozbudowanym aparatem matematycznym :D

Autor:  Łukasz [ 3 sie 2010, o 21:16 ]
Tytuł:  Re: Metoda ciągłej maderyzacji wina owocowego

Z powodu braku miejsca w piwnicy, cześć moich win jest poddawana maderyzacji ;) Zobaczymy co z tego wyniknie - na razie zauważyłem, że wyższa temperatura działa podobnie jak niższa, jeśli chodzi o klarowanie - ale nie zawsze...

Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/