Łódzki Klub Winiarzy http://klubwiniarzy.pl/forum/ |
|
Wino jeżynowe http://klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=288 |
Strona 2 z 2 |
Autor: | kolman [ 18 sie 2012, o 12:47 ] |
Tytuł: | Re: Wino jeżynowe |
waclaw1960 napisał(a): dlaczego podsładzane lepsze-to cukier jest aż tak smaczny? Wacławie, ja preferuję wina wytrawne i staram się uzyskiwać wina owocowe właśnie bez cukru resztkowego. Nie zawsze jednak zadowala mnie rezultat. Tak jest z jeżynowym: jest jakby szorstkie, pozostawia nieprzyjemne uczucie w ustach. Cukier maskuje wady, daje wrażenie gładszego, smaczniejszego wina. Marek napisał(a): Co do straty, to w diabły poszło ok. 2,5 l czystego 100% alkoholu Marku, mogłeś mi tego oszczędzić;( |
Strona 2 z 2 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |