Ostatnia wizyta: Teraz jest 28 mar 2024, o 12:36


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: NATURA FOOD 2011
PostNapisane: 2 paź 2011, o 11:03 
Początki nałogu
Początki nałogu

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 00:29
Posty: 370
Lokalizacja: Koluszki, Łódź
http://www.mtl.lodz.pl/fair/web/index/id/151
Wybiera się ktoś poza mną?


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: NATURA FOOD 2011
PostNapisane: 2 paź 2011, o 13:14 
Nałogowy bywalec
Nałogowy bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 16:59
Posty: 894
Dzięki Łukasz za info.Chciałbym być.
pozdrawiam


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: NATURA FOOD 2011
PostNapisane: 2 paź 2011, o 21:01 
Dopiero zaczyna
Dopiero zaczyna

Dołączył(a): 19 mar 2010, o 19:51
Posty: 34
Ja planuję się wybrać


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: NATURA FOOD 2011
PostNapisane: 2 paź 2011, o 21:47 
Początki nałogu
Początki nałogu

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 00:29
Posty: 370
Lokalizacja: Koluszki, Łódź
Jeśli mogę doradzic to w tym roku opłaca się kupic kartę dla profesjonalistów... Ale z decyzją chyba trzeba się uwijac bo trzeba sobie zaklepac miejsce na laboratoriach bo ich ilośc jest ograniczona, a patrząc po roku ubiegłym wszystkie były chyba zajęte...


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: NATURA FOOD 2011
PostNapisane: 15 paź 2011, o 20:10 
Nałogowy bywalec
Nałogowy bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 16:59
Posty: 894
Czy ktoś był?
pozdrawiam


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: NATURA FOOD 2011
PostNapisane: 16 paź 2011, o 00:47 
Początki nałogu
Początki nałogu

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 00:29
Posty: 370
Lokalizacja: Koluszki, Łódź
Byłem... Jutro (tzn dzisiaj) też będę...
W tamtym roku ekipa od serów była bardziej profesjonalnie przygotowana, ale Gieno Mientkiewicz też ciekawie opowiada, a przez swoje pezpośrednie podejście do ludzi wprowadza nieco humoru...


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: NATURA FOOD 2011
PostNapisane: 16 paź 2011, o 19:12 
Początki nałogu
Początki nałogu

Dołączył(a): 25 paź 2009, o 00:29
Posty: 370
Lokalizacja: Koluszki, Łódź
Wczoraj było bardzo późno i opisałem nieco pobieżnie... Dzisiaj po dalszej części Laboratoriów Smaku mogę podzielic się dalszymi refleksjami...

Sery zagrodowe - jak napisałem wcześniej, Agrovis był nieco profesjonalnie przygotowany jeśli chodzi, o podejście do serów ich degustacji i technologii produkcji... Gieno podszedł do tego bardziej na luzie, ale zaprezentował szerszy wachlarz serów... Praktycznie na każde pytanie był w stanie odpowiedziec...

Szynka polska - również Gieno w duecie ze Zbyszkiem Kmieciem przedstawili różnorodnośc szynek z różnych regionów naszego kraju (oj jest tego sporo) - było co popróbowac, było co posłuchac... Jak poprzednio chętnie i rzeczowo odpowiadali na pytania

Oliwy i oleje - w myśl zasady od dobrego w kierunku lepszego, zaczęliśmy od oliw (włoskich i hiszpańskich) i przeszliśmy do naszych rodzimych oleji (rzepakowych, lnianych, konopnych i gorczycowych)
Kto nie próbował gorczycowego ten nawet sobie nie wyobrazi tego przecudnego smaku :D

Piwa regionalne - Sporo dobrego piwa z browarów regionalnych, wiele teorii i praktyki, a także jak poprzednio pytań i odpowiedzi...

Warto było... Grono było bardzo kameralne w tym roku więc zasiadaliśmy przy jednym stole i "wykład" przerodził się bardzo szybko w dyskusję...


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: NATURA FOOD 2011
PostNapisane: 17 paź 2011, o 10:19 
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 26 paź 2009, o 15:37
Posty: 513
Byliśmy wczoraj na targach jako zwiedzający. Kupiliśmy:
- kilka gatunków polskich chlebów (większość razowe) na zakwasie
- ser biały
- masło prosto z maselnicy
- na stoisku litewskim (były trzy - o dwa więcej w stosunku do roku poprzedniego): kindziuk, polędwicę wędzoną w zimnym dymie, kabanosy wołowe, słoninę peklowaną w ziołach,
trzy gatunki chleba czarnego, chleb czarny z bakaliami, kwas chlebowy. Generalny wniosek jest tu taki: Litwini kasują w zakresie jakości wędlin totalną większość wędliniarzy
polskich. To bardzo smutna konstatacja :(
- czyściochę o nieładnej nazwie Kurwica ( w gwarze góralskiej ponoć: zawieja, zamieć) z żyta, destylowaną sześciokrotnie.
Na wielu stoiskach spróbować można było win (kilka aroniowych - najlepsze chyba od Jantonia- robią je z koncentratu z dodatkiem cukru trzcinowego), miodów ( generalnie nie zachwycały) i mocniejszych alkoholi (głównie nalewki, czyściocha, starka ) a także napić się prawdziwej maślanki (bez mleka w proszku, krochmalu itp.).
Kto nie był, niech bardzo żałuje i wybierze się w przyszłym roku.
Wyszedłem baaardzooo zadooowooolooony ;)


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: NATURA FOOD 2011
PostNapisane: 17 paź 2011, o 11:05 
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 paź 2009, o 15:37
Posty: 1078
Lokalizacja: Łódź-Rzgów
Aż ślinka cieknie po Waszych opisach, może w przyszłym roku....


Góra
Offline Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.021s | 14 Queries | GZIP : Off ]